EDM

Electronic Dance Music. Az elektronikus zene multja es jelene ... meg a jovoje,de az csak jovore.

Friss topikok

Linkajánló

A reklam helye

2010.11.25. 18:28 - Phaszphej

Címkék: szerintem

2-3 eve egy Jazz 5.1-es cuccrol szolt az aldas, de az utobbi idoben mar eleg nyugos volt kontakt hibak es egyebek.Szetszedni nem lehet, direkt ugy csinaltak :)

Zenere nem volt kimondottan szep a hangja,de a fa melynyomo massziv subokat tolt, 20-30% -nal tobbre a tarsashaz keretei kozottt nem surun (soha) adodott lehetoseg.

A filmek kozott  a sztori kozpontusag alap elvaras nalam,akciofilmeket vagy ilyen 2 milliard dollar koltsegvetesu katasztrofa filmeket nagyon ritkan,kulso kenyszer hatasara nezek,ezert az otpontegy nyujtotta elonyok nem ervek szamomra.

Az 5.1  zenere koztudottan rosszabb,mint a 2.1/2.0 , mindenkepp az utobbi duo kerult a kozeppontba.

A dragabb (50K+ HUF) megoldasokat nem anyagi okokbol zartam ki, szimplan pazarlasnak tartom, soha nem tudnam meghajtani.

Leginkabb ahhoz tudnam hasonlitani,hogy vesz valaki egy 500 loeros sportkocsit es a kreszt 100% -ban betartja.

A Harman tulajdonaban allo  JBL nev az autokban es a klubokan igen ismert,a magyar haztartasokban ritkaban fordul elo,talan ebben az arkepzesuk is szerepet jatszik.

A Creature III nevu 2.1-es rendszeruket valasztottam.

Nagyon meg vagyok elegedve a cuccal,a mely nem olyan brutalis,mint az elozonel,de a hangzas mas szint,szebb es tisztabb,mint a Jazz.

Az egyik legsarkalatosabb pont a megjelenese.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elvileg  az oreg Lucas alairt valami szerzodest veluk es a Star Wars jegyeben terveztek,mindenestre nem az az 'atsiklik rajta a tekinteted' kategoria.

Ha tetszik,  a szoba design elemekent tekintesz ra ha nem, akkor mindegy hogyan szol, mast veszel :)

A teljesitmeny 40W RMS.

Az mar a post elejen emlitettem,hogy az elterjedesenek egyik fo gatlo tenyezoje a magas ar.

Nos ezt itt abszolut nem all,vagyis all,mert azonos teljesitmenyu 2.1 rendszereket mar 7-10 ezer forint kornyken kapunk,ez pedig kereken 20,csak ugye nem mindegy,hogy 10 helyett 20,vagy 80 helyett 160K valaminek az ara :)

A feher es a fekete 20 ezer forint, van meg par masik szinben, azok 30-ert mennek.

Ennyi pozitivum utan azert nemi kritika is szukseges.

Van par dolog, amit annyira termeszetesnek tartottam, hogy meg sem neztem, kepes-e ra?

Az egyik ilyen a hangero szabalyzas.

A JBL egy nagyon egyszeru megoldast valasztott : Nincs :)

Az esti orakban nem szivesen kutatok a gep hatuljanal,ezert egy fulhallgato csatlakozot azert elvartam volna ra, sajnos ez sincsen.

Az elolapon ket kis ezust "fog" Bass es a Treble,hatul van 1 power gomb es 2 hangszoro, aram, bemeneti jel csati.

A hangero nem olyan veszes, mivel odanyulni a tekerohoz,idoben nem kevesebb,mint a windows ora mellett talalhato hangero ikonra egyet klikkel novelni/csokkenti.

Talan az analog egy picit precizebb,konnyebb beloni a megfelelo hangerot,de valahogy tulelem.

Abban azert bizom,hogy normalis vedelem van benne a hirtelen sokk ellen,mert siman elofordulhat,hogy valami szoftver maximumra feltolja  a hangerot es hirtelen odabassza a hangrendszernek izombol.

Azt nem tudom,hogy az ar miatt,esetleg az Edigital,vagy JBL,esetleg a hazai disztributor volt a gyoker,de a 12 ho garit (Absolut sound-ba szol) kevesnek tartom,36-al mar nyugodt lennek.

Osszegezve az eddigiket azt mondanam,hogy nem bantam meg a vasarlast.

Van nehany hianyossaga es a megjelenese megoszthatja az embereket,de hangzasa egyreszt elegendo egy tarsashazba,masreszt egy integralt hangkartyan keresztul is nagyon kellemes,tiszta,a mely is izletes.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://phaszphej.blog.hu/api/trackback/id/tr122473146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása